سقط مکرر و روشهای درمان آن
سقط مکرر یا Recurrent Pregnancy Loss (به اختصار RPL) زمانی تشخیص داده میشود که یک زوج حداقل دو بارداری ناموفق زیر ۲۴ هفته داشته باشند. در چنین شرایطی، بررسیهای لازم برای یافتن علت و همچنین درمان سقط های مکرر و پی در پی انجام میشود.
علتیابی سقط مکرر
بررسیهای مربوط به درمان RPL بستگی دارد به عواملی مانند:
- سن زوجین
- سابقه بیماریهای خاص
- سن دقیق بارداری در زمان سقط
- سایر نکات مرتبط با شرح حال و سوابق پزشکی
پس از انجام این بررسیها، پزشک میتواند روشهای درمانی مناسب را پیشنهاد دهد تا شانس یک بارداری موفق برای زوج نابارور افزایش یابد.
روشهای درمان سقط مکرر
در برخی موارد، برای کمک به تداوم بارداری از روشهای کمک باروری استفاده میشود. یکی از این روشها IVF به همراه میکرواینجکشن و تعیین سلامت جنین پیش از انتقال به رحم است. این روش میتواند در افزایش احتمال موفقیت بارداری و کاهش خطر سقط مجدد مؤثر باشد.
جمعبندی
درمان سقط مکرر نیازمند بررسی دقیق توسط پزشک مربوط و یا حتی آزمایشهای لارم و یافتن علت اصلی آن است. با پیشرفتهای پزشکی و استفاده از روشهای کمکباروری، میتوان به بسیاری از زوجین در مسیر فرزندآوری کمک کرد.
اگر با مشکل سقط مکرر یا RPL مواجه هستید، مشورت با پزشک متخصص میتواند راهکارهای مناسبی برای شما ارائه دهد.
چند خط راجع به روشهای کمک باروری
روشهای کمکباروری (Assisted Reproductive Technologies – ART) برای زوجهایی که با مشکلات ناباروری مواجه هستند، به کار میرود. کاربری این روشها بسته به علت ناباروری و شرایط زوجین نابارور متفاوت هستند. که این روشها به طور کلی شامل موارد زیر میشوند.
- آی یو آی (IUI) – تلقیح داخل رحمی اسپرم
- لقاح آزمایشگاهی (IVF) – لقاح خارج از رحم
- میکرواینجکشن (ICSI) – تزریق اسپرم داخل تخمک
- PGD و PGS – غربالگری و تشخیص ژنتیکی پیش از لانهگزینی
- فریز تخمک، اسپرم و جنین
- اهدای تخمک، اسپرم یا جنین
- رحم جایگزین (Surrogacy)